Over Melbo

Drie jaar geleden richtte Melle de Boer, directeur van staalverwerkingsbedrijf De Boer RVS het bedrijf Melbo International BV op.

Melle de Boer zag ondernemerskansen liggen in China, waar goede RVS producten konden worden gemaakt tegen lagere productiekosten. Hij besloot te gaan samenwerken met Mewi, dat onder leiding staat van een Nederlandse relatie van De Boer.

De Boer RVS ontwikkelde de laatste jaren in rap tempo innovatieve en gebruikersvriendelijke machines voor onder andere de garnalenvisserij. Mewi leverde hiervoor in opdracht van De Boer casco’s en onderdelen aan het bedrijf in Makkum. Deze casco’s en onderdelen moesten uiteraard aan strenge (Europese) eisen voldoen. Door de goede relatie, het ontbreken van een taalbarriere en de ‘ korte lijntjes’  tussen de bedrijven konden er kwalitatief hoogwaardige producten worden geleverd aan de Europese markt.

Melbo International heeft onlangs een project ingediend bij het ministerie van Landbouw en Visserij. Doelen van het project zijn om de garnalenvisserij te verduurzamen door de bijvangst te beperken, efficiënter met mensen en middelen om te gaan en een verser product op te leveren. Melbo zet hierbij de innovatieve machines van De Boer RVS in. Het Ministerie heeft hiervoor subsidie toegekend en binnenkort zal het project opgestart worden.

De Boer werkt met Mewi ook samen met Advantage werkmij. Door de krachten te bundelen zijn de bedrijven breed inzetbaar in de weg,- en waterbouw. Projecten van diverse grootte, gemaakt van welk soort materiaal soort dan ook, (staal, aluminium, RVS, glas, kunststof e.d.) kunnen worden uitgevoerd. Het bedrijf heeft hier ruime ervaring in opgedaan. 

 

 img 3561 (small)